INFORMACION PER TRAINIMIN:
Kercimtaret behen pjes e Programit per te sfiduar dhe inspiruar veten e tyre nga klasat shume te avancuara si dhe duke ndimuar

cdo kercimtar pa marr  ne konsiderat moshen dhe nivelin e kercimtarit, dhe duke shfaque aftesit e tyre gjate performances.  Ne

besojme qe eshte e rendesishme tju mesojme  balet shume te fort dhe te avancuar. Ne Puantet,  repertori i trainimit ne kercimin

moder, teknika, si dhe parandalimi i demtimeve (IPPSP) qe eshte dhe program yne per parandalim e demtimeve.
Lexoni online per Ajkun Methodology dhe shikoni se per cfare behet fjale.

Faktori I suksesit per nje artist te ri eshte insprimi si dhe bashkpunimi qe ata do ken me kercimtaret e kompanise, duke patur mundesin te performojne krah te tyre duke ju dhen mundesin te behen pjes e krijimit korografik qe kompania ben. Klasat e specializuara do te lejojne te kuptosh subjekte dhe instrumente te rendesishme qe te lejojne te jesh nje kercimtar I sukseshem. Lista e te gjithe mesuesve vizito The Artists page faqe online;

Ju mund te lexoni nga menuja e kompanis biografine e Drejtoreshes Artistike: Dr. Chiara Ajkun.


Programi Ditor: Teknik baleti, mesim ne puante, partnerin per Pas De Deux, varjacione, repertori i Ajkun Ballet Theatre, kercim modern, shfaqe, si dhe pjes te ndryshe korografike per te mesuar

Klasa te Vecanta: Si te parandaloni demtimet, si te silleni ne vendin e punes, si te arrini te beni meke up e duhur, dhe si te perqatiteni per karrjeren tuaj

Cfare kan then Pjesmarrsit e shkuar: Testimonials


INFORMACION PERPROGRAMIN:                                                                       
Orari i kompanis tone lejon pjesmarsin te mesojne shume aspekte nga jeta e kompanise. Nga turnet , fjalimet ne public. Leksione dhe aktivitete dhe bashkpunime te zhvilluar nga stafi jone qe ndimojne kercimtarin te perparoj ne karrjeren e tij profesionale. Gardaroba jone sigurone costume per shfaqe. Performancat Publike jan te anshme: Evente per edukim e studentve ne shkolla ndekur nga pyetjet e nxenesve dhe pergjigjen e kercimtarve. Prania e Shtypi dke promovuar talentin tuaj. Shfaqe perball me publikun duke patur mundesin qe dikush te financoj karrjeren tende si kercimtar. Prova te Hapura per publikun nga ku mund te keni edhe mundesine e ofrimit te nje kontrate. 
Faqja e pare Online e kalendarit te Shfaqeve Performance Calendar

ZYRATE PROGRAMIT:

Mundesit e punsimit: Kercimtaret qe kerkojne pune zakonisht rregjistrohen ne turned he provime shume te shtrejta qe shpesh jane te mbikqyrur nga organizata jo te njohura nderkombetarisht. Keshtu shume kompani ne nje audicion te shkurter shume kercimtare nuk mund te kalojne provimin. Ajkun Ballet Theatre krijoj nje rrjet ne mbare boten duke I dhen mundesi kercimtarit te ekspozoj aftesit e tij ne mbare globin. Organizata jone konsiderohet nga kompanit e kercimit ne mbare boten si nje burim per te ekspozuar disa nga artistet me te mire te botes si dhe per mundesit e punsimit. Per te shikuar listen e kompanive qe kan punsuar vizito Alumni faqe online.

Promovimi Botror: Shtypi i AjkunBT promovon te gjithe artistet qe marrin pjes ne programet tona ne shkalle globale. Kercimtaret referohen nga stafi yne artistic ne disa jave trajnimi dhe performance, duke u mbeshtetur nga reputacioni nderkombetare i Drejtoreshes sone artistike. Rrjeti I krijuar nga AjkunBT administratoret e arteve, artistet, alumni, partnered se bashku me partneritetin tone ne shume kompani kercimi ndimojme kercimtaret te levizin me letesi drejt karrjeres se tyre profesionale.


Click the flags to read this page in the language of your choice:

INFORMACION PER AKOMODIMIN:

Ajkun Ballet Theatre eshte vertet e angazhuar qe qendrimi me ne do te jete I pa harruar. Mjedisi nderkombetar I programit tone, eksperiena e stafit tone duke ju mirpritur me ngrohtesi, Studiot fantastike dhe teatrot qe mirpresin kompanin tone, si dhe shume skena qe vetem New Yorku te ofron. Ky program ndimon te krijoni miqesi si dhe momente te pa harrueshme ne do ju ngelen ne mendjen tuaj per gjithe jeten. 

PASQYRIMI I PROGRAMIT 
Programi eshte i perber nga Trainime te avancuara, si dhe Angazhimin tuaj qe do keni  ne produksionet dhe Performancat qe kompania ben. Duke lejuar pjesmarrsin te provoj subjekte qee normalisht nuk I mesojne ne shkolle. 
Ky program eshte me shume I pershtatshem per Kercimtar student, Kercimtar profesionit, si dhe Mesues te kercimit duke i ndimuar per te avancuar ne karrjeren e tyre profesionale ne industrin e kercimit.
Pjesmarrsit qe do banojne ne Suitat tona do te ken sherbimin e duhur nga stafi jon gjat gjithe qendrimit te tyre. Kercimtaret minoren ju lutem vizitoni faqen tone Young Dancers faqe si dhe menuja per Education for Dancers.  Nxenes dhe Mesuese ju lutem ndiqni kete link Dance Teachers.


PROGRAME TË TJERA TË OFRUARA:   Young Dancers(Ages 14 and Younger)       Full-Time Trainee       Dance Teachers


mirepresim cdo kerkes:

Kerkena me e-mail ajkun@aol.com të siguorn një përgjigje te shpejte.
Posta disponibile Per kete program duhet te adresohenine ketu: AjkunBT - PINY 30 Pilot Street, Suite 3 L, New York, NY 10464-1631 USA
Program I kercimarve Telephone: 347-346-9951

Lidhur me Programin e Veres se shkuar dhe te tashem, si me pjesmarrsit e shkuar dhe te ri.
Ju ftoj te beheni pjes e Komuniteti ton Online:


Performing in New York

Akomodimi
- Akomodimet qe ne kemi jan te siguruara dhe te vezhguara. Pjesmarrsit mund te akomodohen dy dite para fillimit te programit dhe duhet te largohen diten tjeter mbrapa shfaqes se fundit. Pjestaret e kompanise do jen gjithashtu pjes, keshtu per cdo problem qe ju mund te keni ata do jen ne dispozicionin tuaj 24/7. Minorent do jen ne vezhgimin dhe kujdesin tone. 

Kompania ne Udhetime

- Udhetimet per shfaqe  do te jen te mndesuara nga kompania ne Autobuz Charter.

Shendetsi
- Ne ndonje raste te rradhe emergjense, stafi jone ben te mundur mundesimin e nje infermiere te licensuar, fizio  terapisti te certifikuar, si dhe po qe nevoja dergimin ne spital.

Sherbimi Shtese 

- Per ta ber sa me te kenshme qendrimin tuaj kemi listen e opsioneve qe mund te deshironi, bileta per evente, anglishte si gjuhen e dyte gjate clases se baletit, klasa private profesionale ne pilates, gjitha e keto jane ne dispozicion te pjesmarrsve.


PROCEDURA SI MUND TE APLIKONI:
Repertori per sesonin vendoset nga numrat qe jane ne dispozicion. Zakonish 20 kercimtar edhe 2 mesues baleti.

Minimumi i kercimtarit per tu ber pjes eshte 14 vjec dhe I mesuesve 18 vjec.

Pjesmarrsit qe aplikojn te paret dhe arrin te kualifikohen kan mundesi te jen pjes e programit, ska rendesi cfare kombesie keni. Per deri sa te arrini te tregoni nje teknik te forte si dhe zgjuarsin per te arritur te kapni dhe mesoni ushtrime dhe repertore te ndryshem gjate nje ore mesimi ose provash. Per te mbajtur nivelin e lart artistic te kompanise. Kompania pranon artist nga e gjithe bota. Aplikimi I fundit eshte deri me 30 prill, por nga e shkuara ka treguar qe ato jane te mbushuar dhe ska me vende keshtu ju duhet te aplikoni sa me shpejt qe me mire. Aplikantet mund te aplikojne Tre vite para duke perfshire dhe pjesmarrjen. 

Ju sugjerojme te Aplikoni sa me shpejt te jete e mundur sepse numri i Aplikanteve eshte shume  i larte.

Kualifikimi dhe procesit:

Kandidatet mund te behen pjes duke ber Audicion ose me dhe me DVD. Konkurrentet qe aplikojne duhet te dergojne formularin e plutesuar si dhe [ages e kerkuar per audicion. Pagesa mund te kthehet mbrapsh vetem ne qofte se aplikanti nuk pranohet. Per me shume detaje duke perfshire datat dhe vendet e audicioneve si dhe formularet vizitoni faqen tone Audition pageose kontaktoni ne emilin e kompanise ajkun@aol.com.

Sukseshem kandidatet do tju ofrohet nje paket informacioni e detajuar nga stafi jone gjate progresit qe ju do te keni ne Summer Trainee to the Ajkun Ballet Theatre Company.
* Ne perputhje me Ligjin e Shteteve te Bashkuara te Amerikes, she protokollit qe Ajkun Ballet Theatre ka si nje Organizat jo diskriminuese. Ofron ndime per shtetet qe nuk kan  zhvillim te Baleti Professional. Ajkun Ballet Theatre Ofron cdo vit 3 pozicione pa patur nevoj e audicionit.

Shkollimi:
Kontributet shtetrore si dhe private bejne qe program yne te jete me pak I kushtueshem ne krahasim me programet aktuale.ndersa pjesen tjeter pjesmarrsit duhet ta paguajn. Shkollimi I tyre actual eshte $3,680 pagesa [aguhet ne tersi ose ne 4 keste, tarifa e regjistrimit eshte $65. Ndersa kostoja aktuale e shkollimit te plote eshte $7,680 duke perfshire klasat,kostumet,akomodimin si dhe transportin ne turne. Pjesmarrsit perzgjillen per programin e veres pa marre parasysh nevojat e tyre financiare. Fond AjkunBT mund te ndimoj nga ana financiare ne baze te kualifikimit individual. Deri ne buxhetin vjetor per kercimtarin lexo me shume AjkunBT Fund.


BURSAT:
Ne te kaluaren shume donator bujar kan ofruar bursa qe ndimojne kercimtaret te talentuar qe te marrin pjes pavarsisht gjendjes se tyre financiare. Donatoret e interesuar e te qenit pjes e se ardhmes se artit, duke promovuar nje mirkuptim perms kercimit dhe  per te hapur rrugen e mundesive per brezin e ria ta duhet te bejne donacionet ne “Ajkun Ballet PINY”. Donatoret mund te specifikojne ndimen e tyre per nje kandidat te caktuar si dhe vendi te caktuar ne rrespektojme deshirat e donatorve.

To learn more, please visit our Dancer's Ring page.

Per te rritur kontributin tuaj ne kercimtarin tuaj te perferuar vizitoni Bravo! ne Dancer’s Ring ose www.nycharities.org.


Copyright © Ajkun Ballet Theatre. All rights reserved.

Email:ajkun@aol.com| Telephone: (347) 346-9951

Artistic Director: Chiara Ajkun


- Faqja zyrtare e Ajkun Ballet Theatre per Programin e Veres -

REGJISTRIMI ËSHTË AKTUALISHT I HAPUR PËR SEANCAT E MËPOSHTME:
Korrik 20 to Gusht 17, 2019

Korrik 25 to Gusht 22, 2020     Korrik 24 to Gusht 21, 2021      Korrik 23 to Gusht 20, 2022