PROFESORE BALETI: Dr. Ajkun specializon ne mesin profesiona te kercimtarve dhe mesuesve te baletit dhe merret me rritjen e nivelit Teknik dhe artistic te shume kercimtarve te dalluar. Kercimtare profesionist, nxeneskercimidhe mesuese te baletit udhetojne cdo vit nga e gjithe bota per te perfituar nga trajnimi I shkelyqer I Chiares.

Kliko per te lexuar ne lidhe me  AJKUN (C) Methodology.
Metologjia e Chiares perfshin Vaganova dhe studimet ne patelogjite e baletit si dhe pervojat e saj personale me disa prej artisteve me te medhej perfshire: Mm Ttiana Gramtazeva, Z, Sergei Peretti, Znj. Ninel Kurgapkina, Z. Rudolf Nureyev, Mm Maya Plissetskaja,Znj. Ekaterina Maxinova, Z. Geoge Balanshin, dhe Ms. Alexandra Danilova.

Klasat e Chiares jane te bazuara ne nje qasje shkencore ndaj levizjeve, ofrojne mjete te mesuarit per sfidat e repertorit te shkuar dhe actual dhe jane pershtatur per te maksimizuar suksesin dhe per te minimizuar demtimet e kercimarve.

Ne kohe te caktuar te vitit Chiara kenaqet duke ndare njohurit e saj te gjere me brezat e rij te kercimtarve perms klasave master te ofruara ne ne institucione te ndryshme kercimi, duke vazhduar te trajnoj kercimtar profesionist per shfaqet dhe periudhat e rikoncentrimit. 


ARRITJET NE KARRJER: Chiara Ajkun ka kercyer ne me shume se 200 shfaqe duke shkelqyer si nje balerin kryesore ne nje repertory te gjere unik ne shtepit e operave, festivalevenderkombetare dhe Galat e Baletit ne Itali.France.Belgjike.Zvicer.Gjermani,Austri,dhe SHBA.Ajo u plagos rende ne nje aksident me ski ku dhe I dha fund karrjeres se saj. Chiara mban nje diplome arsimore ne :LetersineNderkombetare: Specializime ne Pedagogji dhe Administrim biznesi, nje master ne :Performin Arts: dhe nje P.H.D. Ne patologjine e baletit. Gjate qendrimit te saj si Drejtoreshe Artistike Chiara ka krijuar nje ser festivalesh te rendesishme duke krijuar dhe korografi duke perfshire Premio Danza Europea: European Danc Competition(1986-1996) : I Promesi Spsi, korografi per BBC film(1988-1989) :Grand Premio, “Una Mattina “ L’amore e una coza merraviliosa: “ Piacere Raivno” Domenica in” korografi per televizionin kombetare Italian RAI(1989-1994) : Premio Kati Ricciorelli “ per soprano ne Itali-Shqiper-Hungari Opera Nacionale(1989-1996)”: E allora , Luigi” muzike per Papen e Romes Vatikan(1991) : “ Campagnia Lombarda Operet me Arturo Testa” (1991-1996): “ Rudolfo Valentino” muzik per qytetin e Trantos dhe ne tur ne qytetin  Pulias(1994) . Dr.Ajkun ka sherbyer dhe si analiste ne bordin educative ne Lombardi, Lazio, Puglia, Calabria (Itali 1986-1994). Gjithashtu ka sherbyer edhe si eksperte  ne shkollat ne NEW YORK CITY dhe Westchester Country  zone. Chiara eshte fitese e shume cmimeve duke perfshire ate si : Korografia me e mire ne festivalin e Maltes nga London Times(1991): Korogravja me e mire ne “ Fiuggi Europa Platea”(1995): Korografia me e mire ne “ Manfredonia Awards” (1996 & 1997): Dama e madhe e kalorsve te Maltes e dhen nga mjeshtri I madhe H.R.H Princi Humbert Ferdinando I Tret(1999): E nderuar nderi  nga : New Rchoell High School- Pave(2008).

Chiara Ajkun korografoj ne shume balete nga , Pas de Deux ne produksione te plota si Romeo & Julieta, Hirushaj, Le Corsine, Liqeni I mjelmave, Carmen. Krijimet e famshme te Chiares kan origjinen qe teknikat e saj te shqyara e te famshme te per te vepruar si balerin duke I dhen baleteve te saj nje goditje dramatike te barabarte me kinemane. Anazlia e Chiares per aspektet e secilit karakter interesi I saj I perhereshem ne muzike dhe lexim e ben secilien nga korografite e saj nje lloj kenaqesie. Chiara ka krijuar korografin per shume Teatro Zvicer,Mbreteri e bashkuar,Shqiperi, Itali,Holande,Malte,France,Gjermani,Canarie,Australisi dhe Shtetet e bashkuara te  Amerikes. Gjithashtu dhe film ne TV kombetare si ABC, RAI, BBC, FOX. Dhe me kryesoret si ABT, Royal Ballet, Paris Opera, Het Nacional Ballet, Australian Ballet, Moscow Ballet, Stuttgart Ballet.

The Ajkun Ballet Theatre Company, The Ajkun Ballet Theatre Organization and its authorized Agents exclusively represent all AjkunBT Artists, severally and jointly, worldwide. Their name, photos, videos and likeness are copyrighted and require written consent from The Ajkun Ballet Theatre’s Press and Communication Division for any use. Original photo files will be made available when permitted.

KOROGRAFE: "Si profesore bale dhe korogrsfe isha me fat qe kam qen ne gjendje te punoj me kercimtare te mrekullueshem. Disa u trajnuan nga une Pro-Profesionista ne kercim ndera te tjeret qe ishin ne kryje te karrjeres me nderuan me besimin e tyre si profesore baleti dhe korografe.

Kontributi personal dhe professional I shume artisteve qe une kam dhe si miq vazhdimisht permirson dhe

frymezon kreativitetin tim.

Pikturat jane nje ng ate perferuarat e mi ate fotografuara nga R. Nevill and G. Gold."      -Chiara Ajkun

Click the flags to read this page in the language of your choice:

SHTYPI:
“Interpretimi I Chiara Ajkun ne Carmen eshte I mrekullueshem I jazakonshem , korografia e saj eshte nje aplikim

mjeshteror ne Teknik ndertime te sofistikuara dhe karakterizimi shume me fin I personazheve te ndryshme.”
London Times – M. Ghirlando
“Kjo nuk eshte Hirushja e zakonshme . Eshte nje zbulim, nje shfaqe me te vertet mahnitese dhe ju nuk mund te

ndimon port e qeshni dhe duartrokitni.”
Gazzeta di Padua – F. Vezzani
“Hapat qe sfidojne fiziken pa mundime te shumta karakterizojne veprat e Dr. Ajkun.” 

DanceTrain Magazine – D. Brown
“TCelsi kryesor eshte korografia e Chiara Ajkun, e cila eshte nder me te mirat dhe me te reja qe kam pare . Korografia e Dr. Ajkun eshte nje veper gjeniale duke kombinuar emocione te kordinuara bukur me interpretim te zgjuar te kompozitorit.”  

Portland Press Herald –C. Hyde

ACCOLODES:
“Ju jeni duke ruajtur kulturen dhe trazhgimin tone dhe duke demostruar se diversiteti yne eshte forca jone me e madhe”
Hilary Rodham Clinton Ish sekretare e shtetit Amerikan
“Eshte shume fuqizuese puna me Dr. Ajkun gjate korografise. Entuziazmi I saj ne studio sidomos kur ajo shpjegon vizionin e saj artistikper baletin. Frymezon kercimtaret per te pershkruar me saktesi cilesit e karaktereve. Me pelqen energjia e larte dhe armiqesia e roleve qe une paraqes e cila ndonse sfiduese eshte emocionuse per te kercyer korografin qe eshte disi me e vleshme ne baletin klasik dhe kontemporane. Une besoj se shumica e kercimatarve dhe anetarve te audiences do te gjejem te njejten emocione qe une kam duke perjetuar dhe duke u bere pjes e krijimtarise se saj.”
Bridie Connors-SchwartzKercimtare me AjkunBT
“Kam pelqyer plotesisht versionin e Drakules se Chiara Ajkun, te shfaqur nga Ajkun Ballet Theatre. Historia ishte  shume intensivedhe e treguar jazakonishte bukur perms korografise dhe kercimtarvete jazakonshem. Me te vertet ky balet me la pa fryme e fjale jam shume e ngazellyer dhe e e mocionuar per te pare korografine e shfaqes se ardhshme.”
Jeanie B. - audience publiku

Brittany Larrimer -

Principal Dancer Ajkun Ballet Theatre

Chiara Ajkun - Drejtoresha Artistike

Ramon Thielen - Principal Dancer Dance Theatre of Harlem and Ajkun Ballet Theatre

Korografe profesoresh baleti, balerin e par Albachiara Lemollini Ajkun ka lindur ne Mnatova, nje qytet historic ne very te Italise. Lombardy ne nje landermark prestigjoze sic ishte pallati Valentini I ndertuar ne shekullin 18-e ku dhe eshte dhe shtepia e familjes se saj. Nena e saj Danjela qe eshte nje profesoresh kercimi si dhe kancelare ne universitet. Babai I saj Demetrio nje professor akademije kan inspiruar dhe mbeshtetur karrjeren e saj. Chiara ka nje moter. Valentine profesoresh Historie ne universitetin e Padovas. Chiara ka 2 djem Wolfrantz dhe Alexeij. Chiara jeton ne New York City dhe udheton ne shume vende per te krijuar korografi te reja. Chiares I pelqen shume te udhetoj te takoj njeres te ri te mesoj per kulturat e ndryshme, si dhe ka passion historin, filozofin, lidhet dhe shkencen. Chiara gjithashtu ka passion moden, shetitjet ne kuaj, filmat guzhina te ndryshme, si dhe te shpenzoj kohe me familjen dhe miqt perreth saj.

Altin Kaftira and Natalia Hoffman - Principal Dancers Het National Ballet

LEDERSHIPI: Dr. Ajkun per here te pare eshte bere Drejtorsh Artistike ne vitin 1985 ne universitet per kercim studim, aty, aty ku dhe tani eshte e ftuar special. Pastaj ka punuar ne kompanin e baletit “Balleto Regionale di Mantova” derisa u kthye ne USA. Qe nga viti 2000 ajo I sherben Ajkun Ballet Theater si Drejtoresh Artistike.Kompania performon balete tradicionale si dhe kontemporane te krijuar per mira shikues ne mbare boten dhe ka hapur porta profesionale per mira kercimatre dhe korografe. Sot AjkunBT eshte e njohur si nje nga kompanite gjithe perfshirese ne programin e artit duke numeruar klient ne indrustri, partner ne 5 kontinente per per repertorin e saj novator, persosmerin e artisteve te saj dhe programin e jazakoneshem te trajnimit qe ka.. 

Connect with Chiara: